Jeep Compass de 5 stele!

autoimperia Blog

Jeep® Compass obține punctaj maxim la testele EuroNCAP.
Scorul obținut de noul Jeep Compass la testele EuroNCAP confirmă eficiența tehnologiilor de siguranță disponibile la bordul celui mai nou model Jeep. La rezultatul de 5 stele obținut de Compass au contribuit structura de rezistență “safety cage” și peste 70 de sisteme de siguranță.Rezultatul este cu atât mai relevant, cu cât testele au fost realizate în contextul celor mai exigente reguli de evaluare din istoria EuroNCAP. Noul Jeep Compass a obținut maximum de puncte la testele EuroNCAP, cel mai nou model Jeep fiind expresia celor mai avansate tehnologii dezvoltate până acum de brandul cu șapte fante. Noul Jeep Compass a obținut calificative de top în toate categoriile, inclusiv protecția ocupanților adulți, protecția copiilor, protecția pietonilor și la nivelul pachetului de sisteme de siguranță și asistență.

Rezultatul este cu atât mai remarcabil, cu cât a fost obținut în urma înăspririi standardelor de evaluare ale EuroNCAP în anul 2017. Punctajul reafirmă că siguranța pasagerilor și a utilizatorilor a jucat un rol primordial în dezvolvarea noului Jeep Compass. Jeep Compass este construit în jurul unui compartiment de protecție “safety cage”, realizat în proporție de 65% din oțel ultra-rezistent, care asigură o rigiditate torsională ridicată și protecție sporită pentru pasageri, și numără peste 70 de sisteme și funcții de siguranță pasivă și activă. Acestea stabilesc noi standarde în gama Jeep.

Printre sistemele de siguranță din dotarea standard a lui Jeep Compass în Europa, se regăsesc Forward Collision Warning-Plus, LaneSense Departure Warning-Plus, în cadrul cărora tehnologia radar si camera conlucrează pentru a recunoaște coliziunile potențiale și le previn prin avertizarea acustică, vizuală și tacilă a șoferului; atunci când este necesar, în această ecuație intervine și sistemul ESP. În funcție de versiunea de echipare, pot fi disponibile în standard sau opțional sisteme concepute special pentru a asista șoferul atunci când acesta se află pe autostradă sau la drum lung. Printre acestea, Adaptive Cruise Control (menține distanța față de autovehiculul din față și poate frâna până la oprire în cazuri de urgență, fără intervenția șoferului) și Blind-Spot Monitoring (monitorizează unghiul mort și avertizează acustic și vizual șoferul). Noul Compass poate fi dotat cu sisteme specifice de asistență la manevrele de parcare, precum Rear Cross Path Detection (avertizează șoferul în cazul intersectării cu un obstacol – vehicul sau persoane, atunci când șoferul efectuează manevre de ieșire din locuri de parcare cu spatele), Park View (cameră video cu marcaje dinamice pentru mersul înapoi), și asistență la parcarea laterală și perpendiculară.

La toate aceste sisteme datorită cărora Jeep Compass a obținut 5 stele EuroNCAP se adaugă cele 6 airbag-uri din standard și sistemului ESC (Electronic Stability Control) cu ERM (Electronic Rollover Mitigation).

 

Noul SUV compact Jeep combină tehnologia user-friendly și o gamă largă de sisteme și funcții de asistență, cu legendara abilitate off-road Jeep, sub un design modern și distinctiv. Jeep Compass va fi disponibil în România începând cu luna septembrie a acestui an. Prețurile pentru piața noastră vor fi anunțate în curând.